tisdag 4 november 2008

Skolan - en mötesplats?

Vi är lite trångbodda här på skolan. Framförallt saknar vi vettiga uppehållsrum för våra elever. Cafeterian och pingisrummet förslår liksom inte så för många elever blir det till att hänga i de långa, smala korridorerna med bänkar på ena sida, förvaringsskåp på den andra och en strid ström av människor som passerar på väg till och från lektioner och andra aktiviteter.

Ett luftigare ställe, som dessutom gav möjlighet till möjligheter att både se och bli sedda, har varit de djupa fönsternischerna i entrén och på andra våningen. Där har man kunnat sitta och prata och spana och - på andra våningen - finna lite andrum med en läxbok eller sin mp3-spelare.

Därför kan man verkligen undra över hur tekniska kontoret tänkte när de, under vårt höstlov, installerade de här grejerna framför sagda nischer... (och på en rak fråga fick jag veta att det inte handlade om att skydda fönsterglasen...).Dessa "installationer" inte bara tog bort en naturlig och uppskattad mötesplats för eleverna. De är dessutom så fruktansvärt fula och estetiskt frånstötande att håret reser sig i nacken. Till yttermera visso (ah! vilket härligt uttryck, va'? ;-)) inbjuder de till att klättra över och sitta bakom och troligen också - eftersom enigheten om hur fula och onödiga de är är så gott som total - till en del skadegörelse...

Och vilken människosyn signalerar dessa"kravallstaket"..? Vavava?

Inga kommentarer: