torsdag 24 november 2011

Perspektiv på teknik?

Det blev många gapskratt när vår rektor igår, när vi hade Öppet Hus, skulle berätta om hur användandet av tekniken går framåt och exemplifierade med hur han själv mindes, från sin egen skolgång, vilket liv det blev när elever började komma till skolan med... kulspetspennor. HOHO!

Hos oss har vi ju alla, elever och personal, laptops som självklara arbetsredskap men nu börjar det höras samtal om att kanske ta det åtminstone en nivå till och skaffa iPads istället. Eftersom jag aldrig själv använt iPad vet jag inte riktigt vad det är som gör den så mycket bättre - bortsett från det enkla, lätta formatet som gör den bärbar istället för kånkbar.

Jag har slängt ut en förfrågan på Facebook och bett om skäl att köpa mig en iPad. Hittills har bara brorsan svarat. Han sa att " iPad köper man inte av skäl. iPad köper man av ursäkter... :-)"
Ni kan ju gissa vad han har... ;-)

Är det så?



3 kommentarer:

Anonym sa...

En iPad köper man för att den tar mindre plats, den är smidigare att använda som anteckningsblock och uppslagsbok och filmvisare etc i klassrummet, och för att den har en talsyntes som inte går av för hackor.

En dator köper man för att göra det där mer handgripliga på, som hemläxor, planeringar, dokumentera etc.

The Karma Police sa...

Äntligen ett seriöst svar! TACK!

Anonym sa...

Glad om det är till glädje